Pieni esittely meistä:

Olemme ylpeästi hieman erilainen pieni maatila, Hämeen sydämessä Hämeenlinnan Lammilla. Sankolan kylässä. Porkkalan kartanon kupeessa, harjujen suojassa, Kaurasten järven rannalla.

Kotiseutumme kulttuurimaisema on nykyään yksi Suomen valtakunnallisesti tunnustetuista, arvokkaista maisema-alueista.


Kasvatamme tilallamme suomenlampaita perinteiseen tapaan, vailla teollista ruokintaa ja maksimaallisen lihantuotannon tavoitteita.

Kuulumme luonnonlaidunlihan tuottajat ry:n ja olemme sitoutuneet näihin puhtaan lihan tuotannon sekä luonnonlaiduntamisen arvoihin.

https://luonnonlaidunlihantuottajat.fi/

Lampaamme pitävät huolen tilamme ympärillä ja lähialueella olevista harjumaisemista, metsälaitumista, lehdoista, luonnonniityistä ja hakamaista syömällä aluskasvillisuuden säännöllisesti pois ja näin moni matala kasvuinen laidunnuksesta hyötyvä kasvi saa paremmat mahdollisuudet jatkuvasti kasvavaa heinikkoa vastaan.

Eläinten laidunnus vaikuttaa suotuisasti kasviston lisäksi myös alueen lintuihin, hyönteisiin ja maaperän eliöstöön, tukien ja palauttaen uhanalaisia perinnebiotooppeja myös jälkipolvillemme.

Meillä lammas ei ole vain numero tai "lihan tuotanto yksikkö" vaan yksilö, jolla on nimi ja jokaisella omat erikoisuutensa. Toinen tykkää kovasti rapsutuksista ja toinen voi olla vaikkapa hieman ujo, mutta silti se porukan kovaäänisin, kun ruoka-aika lähestyy. Kaikki näistä kavereista ovat yksilöitä.

Tilaltamme löytyy lampaiden lisäksi myös muita eläimiä. Atsi ja Tiffany hevoset sekä Vili poni, kaneja, kanoja. kissoja ja koiria.

HunajaNiinan kanssa tehtävän upean yhteistyön ansioista saamme nykyään myös omalta tilaltamme kerättyä puhdasta luonnonlaidunhunajaa.

Tilaltamme voi ostaa suoramyyntinä ilman välikäsiä pakasteena puhdasta luonnonlaidunlihaamme.

Meiltä löytyy lampaan- ja karitsanlihaa, taljoja, huovutustuotteita, villalankoja, sekä erilaisia muita lammastuotteita, tilan hunajaa, käsitöitä ja sesonkituotteita.

Järjestämme tilauksesta poniratsastusta ja kärryajeluita, rapsuttelu/eläinelämyshetkiä tilallamme sekä eläinvierailuita erilaisiin isompiin ja pienempiin, tapahtumiin sekä hoitolaitoksiin.

Kesän perinteisesti suurin tapahtuma, johon osallistumme, on keskiaikafestivaali Hämeenlinnan linnanpuistossa aina elokuussa.

https://www.keskiaikafestivaali.fi/

Tuonne suuntaamme tuomaan iloa niin pienille ratsastajille talutusratsastuksen muodossa kuin kaikille eläinten ystävillekin, tuomalla karvaiset ja siivekkäät ystävämme kaikkien ihasteltaviksi keskelle kaupunkia, linnanpuistoon.

Kesäisin osallistumme myös avoimet maatilat tapahtumiin jolloin avaamme tilamme ovet ihan jokaiselle. Silloin pääset helposti tutustumaan toimintaamme, eläimiimme ja maistelemaan tuotteitamme.

Ja ISO kiitos kaikille sadoille kävijöille jotka poikkesitte meidän tapahtumissamme kesän-22 aikana!


Tästä pääset kuuntelemaan yleareenasta radio suomen tekemän jutun, tilastamme ja avoimet maatilat päivästämme.


Lampaitamme voi myös vuokrata kesäksi erilaisiin maisemanhoito tehtäviin ja luonnon monimuotoisuutta lisääviin laidunnuskohteisiin sekä jättipalsamin torjuntaan.

Näitä voimme toteuttaa myös kokonaispakettina aina puuston ja vesakon raivauksesta, aitaamisiin ja laidunnukseen asti.

Toimimme sujuvasti eri tahojen kanssa. Asiakkaitamme ovat niin yksityiset henkilöt, säätiöt, yhdistykset, kaupungit ja kunnat sekä ely keskukset. Alueet vaihtelevat muutaman aarin kokoisista aina useiden hehtaareiden laidunalueisiin.


Lopuksi muistutus/toive!

Monessa toiminnassa mukana olon myötä arvostamme myös omaa rauhaamme, joten huomioithan että tilamme on auki vain sovitusti, joten ilmoitathan ja sovit tulostasi aina etukäteen.

                             KIITOS!